Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 august 2017, 12:55 views 4005
Trei frizeri din Capitală au jertfit o zi de muncă în scopuri nobile
21 august 2017, 12:55 views 4005

Trei frizeri din Capitală au jertfit o zi de muncă în scopuri nobile

Au muncit neremuneraţi o zi pentru a colecta bani şi a ajuta copii din familii sărace să se pregătească de şcoală. Vorbim despre trei frizeri din Capitală, care au jertfit o zi de muncă în scopuri nobile. Din banii colectaţi, urmează să fie cumpărate rechizite şcolare pentru 150 de copii.

Astăzi, cei trei frizeri Constantin, Oleg şi Denis şi-au prelungit programul de muncă pentru a deservi cît mai mulţi clienţi şi a aduna o sumă cît mai mare de bani.

"De obicei, duminica lucrăm până la ora 17:00, de la orele 10 dimineaţa, astăzi am hotărît să facem un regim mai prelungit ca să strîngem cît mai multe resurse financiare. Astăzi vom lucra până la 23:00", a spus frizerul Constantin Lisnic.

Cei trei meşteri au programaţi 30 de clienţi, iar din banii pe care îi vor aduna, vor să cumpere rechizite şcolare.

"Este o faptă bună, cum este vorba ceea "bine faci, bine ajungi" aşa am decis şi noi să facem o faptă bună înainte de noul an şcolar pentru mulţi copii care nu au posibilităţi mari", a spus frizerul Oleg Ciornea.

Clienţii au apreciat gestul băieţilor. Unii dintre ei spun că şi-au făcut intenţionat programarea în această zi pentru a contribui la acest gest de caritate.

Donațiile frizerilor vor ajunge la destinaţie prin intermediul unei organizaţii nonguvernamentale.

"Avem circa o 150 de copii în programe care vor beneficia de ghiozdane şi rechizite pentru şcoală, iar acţiunea de astăzi nu este altceva decît un gest foarte frumos", a declarat managerul de program CCFM, Lorina Ghiţu.

Pînă la ora 16:00, frizerii au reuşit să câştige aproape patru mii de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

copii , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.