Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 octombrie 2017, 14:15 views 5051
Sezonul de încălzire începe în instituțiile de învățămînt și în spitale
09 octombrie 2017, 14:15 views 5051

Sezonul de încălzire începe în instituțiile de învățămînt și în spitale

Sezonul de încălzire 2017-2018 începe în instituțiile de învățământ și în spitalele din municipiul Chișinău. O dispoziție în acest sens a fost semnată pe 6 octombrie de către primarul interimar. Totodată, edilul a dispus permiterea deschiderii sezonului de încălzire și pentru fondul locativ, la solicitarea locatarilor.

La ședința operativă de la Primărie, Nistor Grozavu a solicitat ca prioritar să fie conectate la agentul termic grădinițele și spitalele pentru copii. „Aceasta este prioritatea numărul unu în momentul actual, în special clădirile care au pereții din beton armat, pentru că ele deja s-au răcit și chiar și reșourile electrice nu ajută", a notat edilul.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Petru Gontea, a declarat că au fost eliberate permise pentru 80% din blocurile locative, iar profilaxia și spălarea sistemelor inginerește este asigurată în proporție de peste 98%. Căldura poate fi conectată în fondul locativ în orice moment.

Potrivit furnizorului de căldură, momentan, la agent termic sunt conectate patru spitale, patru blocuri locative, 11 case particulare, o școală, o instituție de învățământ superior și 14 agenți economici. Pentru conectarea căldurii în sectorul locativ, gestionarul blocului trebuie să se adreseze cu o cerere la sediul teritorial al întreprinderii, în funcție de sector.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

sezonul de încălzire , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1127 locuitori

Vînători este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Vînători este unicul sat din comuna cu cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 73 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1127 de oameni. Satul Vînători a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.