Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 octombrie 2017, 16:10 views 14457
În acest an, Tîrgul de Crăciun se mută din PMAN
30 octombrie 2017, 16:10 views 14457

În acest an, Tîrgul de Crăciun se mută din PMAN

30 de zile ne mai despart de luna decembrie, luna care ne aduce Sărbătorile de Iarnă, iar autoritățile publice au început să se pregătească deja în acest sens. Astfel, primarul interimar Nistor Grozavu a semnat o dispoziție potrivit căreia Tîrgul de Crăciun, care se desfășura anual în Piața Marii Adunări Naționale, se va muta pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Bodoni și Pușkin. Decizia a fost luată la indicația premierului Pavel Filip.

„La inițiativa Guvernului, începând cu 15 decembrie pînă la 14 ianuarie tîrgul de Crăciun se va desfășura pe strada 31 august din Capitală. Troleibuzele vor fi redirecționate pe strada Mateevici, iar microbuzele pe strada București. Cea mai mare problemă vom avea cu locurile de parcare din acea regiune. Este ca prim test ca anul acesta să sărbătorim Anul Nou așa cum se face în multe orașe din lume", a declarat Grozavu.

Potrivit sursei, au fost analizate mai multe locații unde să fie desfășurat Târgul de Crăciun, iar în final s-a luat această decizie. De asemenea, în acest an vom avea doi pomi de Crăciun, unul va fi amplasat în lângă havuzul de la Palatului Național, iar celălat, tradițional, în PMAN.

„Vă rog, nu vreau să-i divizăm și să spunem că unul este al Primăriei și unul al Guvernului. Vor fi 60 de locuri de comercializare. Cu părere de rău, avem un buget restrâns pentru sărbătorile de iarnă, în jur de un milion de lei. Vom încerca ca și în alte cazuri să găsim sponsori", a subliniat primarul interimar.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Crăciunul , tirg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
755 locuitori

Lopățica este un sat și comună din raionul Cahul. Lopățica este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 755 de oameni. Satul Lopățica a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.