Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 decembrie 2017, 09:40 views 4281
Bradul de pe 31 August a fost instalat
07 decembrie 2017, 09:40 views 4281

Bradul de pe 31 August a fost instalat

Pomul de Crăciun al Guvernului a fost instalat în spatele Palatului Național, în zona havuzului. Muncitorii spun că acesta a fost adus și instalat aseară, dar nu se cunoaște când va fi împodobit.

Solicitat de IPN, serviciul de presă al Guvernului a spus că toate informațiile despre brad și despre Tîrgul de Crăciun vor fi oferite imediat ce programul va fi definitivat și aprobat de către Guvern.

În preajma bradului este în toi construcția căsuțelor din lemn pe care le vor ocupa comercianții Tîrgului de Crăciun. La fel, este amenajat un patinoar. Iar muncitorii spun că lucrările trebuie să fie gata pînă pe 15 decembrie.

Ideea amenajării unui tîrg pe strada 31 August vine de la premierul Pavel Filip. Concertul de Revelion va fi organizat tradițional în Piața Marii Adunări Naționale, unde pe 4 decembrie a fost inaugurat bradul municipalității.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

brad , Anul Nou , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.