Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2018, 10:25 views 11398
Bradul instalat de primărie în PMAN, tăiat ilegal (Doc)
10 ianuarie 2018, 10:25 views 11398

Bradul instalat de primărie în PMAN, tăiat ilegal (Doc)

Agenția Ecologică Chișinău a confirmat că bradul instalat de primărie în PMAN a fost tăiat ilegal.

Într-un răspuns acordat fostului ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, agenția scrie că molidul a fost „defrișat fără coordonarea lucrărilor silvico-tehnice cu organele de mediu și în lipsa unei autorizații de tăieri". Cetățeanul Simion Sigal, potrivit agenției, se face vinovat de tăierea bradului.

Sigal a fost amendat cu 30 de unități convenționale, ceea ce constituie 1500 de lei. Totodată, agenția, susține că în baza unui ordin a ministerului Ecologiei și Resurselor naturale din 2008 urmează a fi calculat prejudiciul cauzat spațiilor verzi prin tăierea ilegală a arborelui nominalizat și înaintat spre achitare benevolă în termenii prevăzuți de legislație.

Despre ceilalți arbori tăiați de pe teritoriul fostei grădinițe din sectorul Botanica, agenția scrie că pe 2 decembrie 201 s-au efectuat lucrări de curățare sanitară a arborilor cu ramurile uscate și au fost defrișate două tulpini și doi ulmi ce prezentau pericol de prăbușire.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

PMAN , brad , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.