Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 februarie 2018, 10:54 views 9869
Silvia Radu, a cerut demisia şefului Parcului urban de autobuze
19 februarie 2018, 10:54 views 9869

Silvia Radu, a cerut demisia şefului Parcului urban de autobuze

Primarul interimar al Capitalei i-a cerut demisia şefului Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea. Picătura care a umplut paharul nemulţumirilor Silviei Radu au fost imaginile scandaloase cu autobuzul de pe linia nr. 46 Chișinău-Ghidighici, apărute zilele trecute în presă.

Vehiculul a fost surprins că circula cu podeaua deteriorată.

"Săptămâna trecută pe facebook a apărut presa a semnalat că avem autobise marca Flinston din epoca de piatră. Îmi pare un licru absolut iresponsabil cred că este o iresponsabilitate din partea din partea acestei direcţii de autobuse pe care o avem la municipalitate. Eu cred că călătorii dacă nu erau atenţi puteau să cadă. Eu cred că acestă situaţie este intolerabilă. De aceia astăzi vreau să îi cer demisia domnului Capcelea, directorul acestei întreprinderii", a declarat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Autobuzul cu pricina circulă de 20 de ani şi ar trebui, mai degrabă, să fie piesă de muzeu, pentru că a depăşit cu peste 12 ani perioada de funcţionare.

Amintim că în dotarea Parcului Urban de autobuze sînt 54 de unităţi de model Ikarus.

Cele mai frecvente defecţiuni care se produc la acest mijloc de transport vechi sînt la caroserie, motor şi cutia de viteze. Potrivit normelor, acest autobuz care a mers pe străzile Capitalei peste un milion de kilometri trebuia scos din uz încă acum 12 ani.

Parcul de autobuze ar putea fi reînnoit în următoarea perioadă dacă consilierii municipali vor vota unul din cele trei proiecte, care prevăd achiziţionarea a 50 de autobuze noi, asambalarea mai multor unităţi la Chişinău sau luarea în chirie a 30 de unităţi pe o perioadă de cinci ani.

În Parcul Urban de Autobuze sunt în total 124 de vehicule pentru transportarea pasagerilor. Ultima reînoire a acestuia a avut loc în anul 2006 când au fost procurate 20 de autobuze noi de model MAN.

Parcursul mediu al vehiculelor este de un milion de kilometri. Anual, pentru cumpărarea pieselor de schimb şi a materialelor sînt cheltuiţi 15 milioane de lei.

Toate cele 124 de autobuze care circulă în prezent pe străzile Capitalei şi prin suburbii au termenul de exploatare depăşit cu peste zece ani.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Silvia Radu , demisie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1699 locuitori

Brăviceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Brăviceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Orhei şi la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1699 de oameni. Satul Brăviceni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.