Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 martie 2018, 16:50 views 11605
Trecerile de pietoni din Capitală vor fi iluminate cu becuri led
05 martie 2018, 16:50 views 11605

Trecerile de pietoni din Capitală vor fi iluminate cu becuri led

Trecerile de pietoni din Capitală vor fi mai sigure, deoarece vor fi iluminate cu becuri led. Autorităţile locale îşi propun ca în acest an să instaleze mai mulţi piloni electrici, în special, în intersecţiile periculoase, în parcuri şi curţile de bloc.

"Se prevede înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri iluminate pe baza de led pe străzile Ciuflea, de schimbat 41 de corpuri, pe viaduct - 226, Alba Iulia - 340, Calea Ieşilor - 312, bulevardul Moscovei - 243, bulevardul Kiev - 98, Mircea cel Bătrân - 182 şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale 38 de corpuri de iluminat led", a menţionat Veaceslav Buţ, şef al Întreprinderii Municipale "Lumteh".

Conform planului de reabilitare a reţelelor de iluminat, peste 400 de piloni electrici vor fi montaţi în parcurile "La izvor", Valea Morilor, Valea Tandafirilor şi cel de la Râşcani. Potrivit municipalităţii, becurile led permit economisirea energiei electrice în proporţie de până la 60 la sută. Pentru aceste lucrări, din bugetul local vor fi alocate 21 milioane de lei.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
1780 locuitori

Podoima este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Podoimiţa și Podoima. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Camenca și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Podoima alcătuia 1780 de locuitori în anul 2004. Satul Podoima a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.