Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 martie 2018, 11:00 views 39327
20 de ani de cînd au fost deshumate moaștele fericitei Matrona de la Moscova
09 martie 2018, 11:00 views 39327

20 de ani de cînd au fost deshumate moaștele fericitei Matrona de la Moscova

Astăzi se împlinesc 20 de ani de când au fost deshumate moaștele fericitei Matrona de la Moscova. Cu această ocazie, la Catedrala Mitropolitană "Nașterea Domnului" din Capitală a fost oficiată o slujbă în cinstea sfintei, ale cărei relicve se află la Chișinău.

Majoritatea celor care au pășit pragul Catedralei Mitropolitane "Nașterea Domnului" au adus flori. Unii le-au lăsat la icoana fericitei Matrona de la Moscova, alții le-au luat acasă.

"Am înțeles că așa trebuie la dumneaei, că ea iubea florile. M-am rugat pentru copii mei, pentru soție ca să fie sănătoasă".

"Le apropiem de icoane, le luăm acasă ca sfințire, să avem în casă întotdeuna să ne închinăm, să ne rugăm. Cu așa flori, se poate de făcut diferite tămăduiri".

"După solicitarea multor creștini telefonice, dar și în scris către Înalt Prea Sfințitul Vladimir al Chișinăului și a întregii Moldove, am mai solicitat autorităților ruse, de a ne mai lăsa aceste sfinte moaște și sfânta icoană a fericitei Matrona", a declarat clericul Catedralei Mitropolitane, Serghei Lupan.

Moaștele se vor afla la Catedrală până în data de 18 martie.

Sursa: www.canal3.md

Cuvinte cheie:

moaşte , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1583
Populația:
167 locuitori

Unteni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 167 de oameni. Satul Unteni a fost menționat documentar în anul 1583.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.