Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 martie 2018, 12:40 views 11058
Ilan Șor se vrea primar de Chişinău
13 martie 2018, 12:40 views 11058

Ilan Șor se vrea primar de Chişinău

Afaceristul cu o reputație dubioasă Ilan Șor intenţionează să candideze la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, notează Noi.md.

Surse demne de încredere din anturajul primarului de Orhei afirmă că decizia ar urma să fie anunțată în zilele următoare.

Controversatul om de afaceri a fost condamnat la sfîrșitul lunii iunie a anului trecut la șapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, de către Judecătoria Buiucani.

Instanța a dispus atunci eliberarea lui Șor din arest, cu menținerea lui sub control judiciar pînă la pronunțarea unei sentințe definitive în acest caz.

Procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivînd că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu de cinci miliarde de lei Băncii de Economii.

Mai exact, Şor este învinuit că în 2014 ar fi obţinut prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ilan Shor , primar , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
1007 locuitori

Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.