Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 martie 2018, 11:45 views 10788
Ion Ceban - candidatul PSRM pentru alegerile noi din Chişinău
19 martie 2018, 11:45 views 10788

Ion Ceban - candidatul PSRM pentru alegerile noi din Chişinău

Partidul Socialiștilor l-a desemnat pe Ion Ceban, președintele fracțiunii socialiste în Consiliul municipal Chişinău, în calitate de candidat pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău la alegerile locale noi din 20 mai. Decizia a fost adoptată la ședința activului republican al formațiunii, care a avut loc duminică, 18 martie. Candidatul PSRM pentru funcţia de primar al municipiului Bălți nu a fost desemnat deocamdată.

La şedinţă a participat şi preşedintele ţării, Igor Dodon. Șeful statului a declarat după şedinţă, pentru presă, că PSRM este un partid pro-preşedinte şi atunci când formațiunea examinează chestiuni importante, dacă este invitat, participă. Potrivit lui, pentru funcţia de primar al capitalei, au fost examinate patru candidaturi, însă unanim s-a decis să fie desemnat Ion Ceban. Preşedintele a menţionat că acum trei ani, Ceban a renunțat la mandatul de deputat, pentru a se ocupa de problemele orașului. În opinia sa, el este o persoană foarte pregătită, care cunoaște adevăratele probleme din oraș şi cunoaște şi soluții viabile pentru acestea.

Cât ține de candidatul pentru alegerile noi din Bălți, Igor Dodon a spus că deocamdată nu a fost luată o decizie, însă au fost discutați potențiali candidaţi, inclusiv despre Alexandru Usatîi, care a fost viceprimar în Bălți o perioadă îndelungată.

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus că ședința Consiliul republican al activului a fost convocată, deoarece miza pentru Chișinău este foarte importantă. Însă, spune lidera socialistă, decizia Consiliului este una mai mult formală şi care va fi în calitate de recomandare, pentru că urmează să fie aprobată de către Executivul politic al partidului. Zinaida Greceanîi a mai spus că în ceea ce ține de alegerile noi de la Bălți, dar şi din alte cinci localităţi, PSRM va avea candidaturi.

Ion Ceban a menţionat că decizia formațiunii reprezintă pentru el o mare responsabilitate, pentru că lucrurile în Chișinău stau foarte prost de mulți ani, iar acest fapt trebuie schimbat. Socialistul afirmă că, împreună cu echipa din CMC, muncesc foarte mult pentru a schimba starea lucrurilor în oraș. În opinia sa, este necesară adoptarea unui plan de dezvoltare strategică. Totodată, în funcțiile din administrație trebuie învestite persoane profesioniste, care să fie selectate în bază de concurs. Ion Ceban a mai spus că își dorește ca această campanie să se axeze pe discuții care se referă la problemele orașului şi nu pe subiecte geopolitice.

Alegerile noi din Chişinău urmează să se desfășoare pe 20 mai după ce primarul Dorin Chirtoacă, acum o lună, şi-a anunțat demisia. Pînă în prezent Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a anunțat că pentru șefia capitalei va lupta liderul formațiunii, Andrei Năstase, iar Partidul Liberal l-a desemnat în calitate de candidat pe Valeriu Munteanu. Totodată, Partidul Democrat a declarat că nu va avea propriul candidat la alegerile locale, însă este gata să susțină un candidat comun al forțelor de dreapta şi pro-europene.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Ion Ceban , PSRM , candidat , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.