Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 aprilie 2012, 10:05 views 4481
28 aprilie 2012, 10:05 views 4481

Chișinăul are buget pe anul 2012

Consilierii municipali din Chișinău (CMC) au aprobat, astăzi, bugetul capitalei pentru anul 2012, cu venituri de 2,4 miliarde de lei și cheltuieli de circa 2,8 miliarde de lei. La fel ca şi în anii precedenţi, bugetul este orientat social.

Potrivit șefei Direcției generale finanțe, Veronica Herța, comparativ cu anul precedent capitolul de venituri a fost majorat cu peste 500 de milioane de lei sau cu circa 28%. Din totalul cheltuielilor, bugetul prevede alocarea a 39,2% pentru necesităţile sistemului de educație, 4,2% - pentru asigurarea ordinii publice, 3,6% - pentru cultură, 1,5% - pentru ocrotirea sănătății.

Consilierul municipal din partea PCRM, Valerii Pavlov, a remarcat faptul că pentru reparația și întreținerea drumurilor au fost alocate circa 368 de milioane de lei. „Asta e bine, dar judecînd după reparația străzii Alba-Iulia, credem că prea mult se fură”, a spus Pavlov.

Totodată el a propus lichidarea ziarului municipal „Capitala”, dar și a suplimentului acestuia „Monitorul de Chișinău”, deoarece, spune Pavlov, „producție nu este, dar banii se cheltuiesc”.

La fel, comuniştii au dezaprobat alocarea din buget a 10 milioane de lei pentru iluminatul decorativ.

La rîndul său, consilierul liberal-democrat Ghenadie Dumanschi a solicitat o disciplină financiară fără de precedent și o atenție deosebită asupra executării bugetului municipal, pentru a evita furturile sau spălările de bani.

Bugetul municipal pentru anul 2012 a fost adoptat cu votul a 42 de consilieri.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.