Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 octombrie 2018, 15:30 views 9671
Blocul din sectorul Rîșcani, unde s-a produs o explozie, va fi reconstruit
16 octombrie 2018, 15:30 views 9671

Blocul din sectorul Rîșcani, unde s-a produs o explozie, va fi reconstruit

Blocul din sectorul Rîșcani, unde s-a produs o explozie, va fi reconstruit, iar lucrările în acest sens vor demara în următoarele zile. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei municipiului Chișinău.

„În urma examinării clădirii, Comisia a stabilit că blocul poate fi restabilit. Sunt lucrări care practic nu au fost făcute niciodată până acum la o așa înălțime și de o astfel de complexitate. Lucrările urmează să fie finalizate timp de o lună și jumătate. Vor fi reconstruite planșeele, va fi schimbat ascensorul, reparate apartamentele și reamenajate scările. În total, patru apartamente au fost puternic afectate", a afirmat Grozavu.

Viceprimarul a subliniat că „deocamdată, nu se cunoaște suma exactă a pagubelor și nici costul lucrărilor ce urmează a fi efectuate".

La rîndul său, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut ca „lucrările să fie executate zilnic, iar locatarii să fie informați despre derularea acestora".

În total, patru persoane au decedat în urma exploziei produse într-un bloc cu 21 de etaje din sectorul Râşcani al capitalei. Potrivit autorităților, deflagrația s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , clădire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.