Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2018, 12:55 views 13223
Va putea Andrei Năstase să preia atribuțiile primarului general
19 octombrie 2018, 12:55 views 13223

Va putea Andrei Năstase să preia atribuțiile primarului general

Anularea procesului verbal prin care Andrei Năstase a fost amendat pentru agitație electorală, nu poate servi drept temei pentru revizuirea hotărîrii de invalidare a alegerilor locale din 3 iunie.

Informația a fost oferită portalului nostru de către directorul Centrului de Resurse Juridice, avocatul Vlad Gribincea. Potrivit lui, hotărîrea de ieri a Judecătoriei Chișinău, prin care a fost declarat nul procesul verbal de aplicare a sancțiunii lui Andrei Năstase, nu vine în contradicție cu decizia precedentă a instanței, cu privire la invalidarea alegerilor.

„Nu există nicio contradicție între hotărîrea adoptată vara trecută și cea de acum. Judecătorul doar a constatat că poliția nu a respectat procedura atunci cînd a întocmit acest proces verbal. Nu a fost nicio constatare precum că nu a fost agitație electorală atunci, ci doar că a fost încălcată procedura, și pe acest motiv judecătorul a invalidat procesul verbal", a relatat Gribincea.

El a mai precizat că o decizie a primei instanțe nu poate servi drept temei pentru revizuirea unei decizii a Curții Supreme de Justiție, instanță care s-a expus deja în acest dosar. „Judecătorii sînt obligați să se ghideze de constatările făcute în decizia Curții Supreme", a adăugat avocatul.

Potrivit lui Vlad Gribincea, judecătorul nu s-a expus în privința vinovăției sau nevinovăției lui Andrei Năstase, ci doar a constatat încălcarea procedurii.

Ieri, Judecătoria Centru a declarat nul procesul-verbal prin care Andrei Năstase a fost sancționat pentru că a făcut agitație electorală în ziua alegerilor. În procesul verbal a fost dispusă aplicarea unei amenzi în mărime de 24 unități contravenționale, echivalentul sumei de 1200 de lei.

Amintim că decizia instanței cu privire la invalidarea alegerilor locale noi din 3 iunie a fost menținută și de Curtea de Apel, și de Curtea Supremă de Justiție.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Andrei Năstase , primar , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1682
Populația:
2589 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2589 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1682.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.