Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2012, 15:45 views 12174
13 iunie 2012, 15:45 views 12174

Caruselele din parcul „Valea Trandafirilor” sînt vechi, dar sigure, afirmă administratorii

A început sezonul estival, însă în parcurile de distracţii din Chișinău este pustiu. Potrivit colaboratorilor parcului de distracţii „Valea Trandafirilor”, în zilele de lucru aici sînt foarte puţini vizitatori. În zilele de odihnă situaţia nu diferă prea mult, chiar dacă preţul biletelor este de 4-8 lei.

Directorul adjunct al parcului, Alexandru Zaharov, a comunicat pentru NOI.md că pentru modernizarea parcului este nevoie de cîteva milioane de lei, iar veniturile abia ajung pentru menţinerea activităţii parcului (reparaţii şi schimbarea pieselor). Cu toate acestea, administraţia parcului afirmă că, în pofida uzării avansate, caruselele sînt sigure.
Cel mai nou carusel este „Vihri”, care are circa 12 ani.

Potrivit lui Alexandru Zaharov, caruselele sînt verificate anual, la începutul lunii mai. Sînt verificate toate mecanismele de funcţionare a caruselelor, inclusiv nivelul de uzare a metalului şi securitatea electrică. „Direcţia parcurilor de cultură şi administraţia parcurilor atrage o atenţie deosebită funcţionării caruselelor. Anual, toată tehnica este testată şi certificată. Pînă la deschiderea sezonului noi primim toate documentele care confirmă siguranţa caruselelor”, a menţionat Alexandru Zaharov.

Vizitatorii spun că, deşi parcul este un pic vechi, ei sînt nevoiţi să vină aici, deoarece oferta locurilor pentru distracţia copiilor în oraş este mică.

Parcului de distracţii „Valea Trandafirilor” are peste 30 de ani.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.