Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iunie 2012, 09:37 views 7760
21 iunie 2012, 09:37 views 7760

Activitatea primarului capitalei generează noi nemulţumiri

Primarul Dorin Chirtoacă şi-a prezentat raportul de activitate după un an de la cîştigarea alegerilor locale din 2011. Acesta a fost criticat de consilieri şi analişti politici în cadrul unei emisiuni TV, informează MOLDPRES.

Activitatea primarului general al capitalei a generat nemulţumirea mai multor consilieri locali, printre care şi a celor din PCRM. "În ultimii ani în Chișinău toate tarifele au crescut, iar argumentele aduse de conducerea oraşului pentru aceste scumpiri au fost politice. Întodeauna se căuta un vinovat. Acest raport de activitate, prezentat de Chirtoacă, nu conţine acţiuni bazate pe o strategie de dezvoltare a oraşului", a opinat consilierul PCRM Valentin Todercan.

Şi analistul politic Igor Boţan a criticat activitatea primarului. El s-a arătat nemulţumit şi de faptul că majoritatea promisiunilor făcute în campania electoră nu au fost indeplinite. "Nu avem parcările promise, transportul în comun se face în condiţii nesatisfăcătoare. Ceea ce faceţi în ultimul timp este adaptarea Primăriei la condiţii de austeritate, în rest nicio reformă. Dacă aţi fi vrut reforme, demult aţi fi înaintat o iniţiativă privind statutul special al municipiului Chișinău. Dacă le-aţi fi promovat prin partidul de la guvernare al cărui vicepreşedinte sînteţi, atunci ar fi fost reforme", a opinat Boţan la aceiaşi emisiune.

Edilul capitalei a spus că este satisfăcut parţial de rezultatele pe care le-a obţinut şi de activitatea Primăriei. .

Raportul primarului capitalei făcut public în Scuarul Europei din Grădina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" a fost însoţit de un protest al cetăţenilor nemulţumiţi, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.