Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 aprilie 2019, 11:40 views 9953
Decorul de Paşti, de nelipsit în Chișinău
25 aprilie 2019, 11:40 views 9953

Decorul de Paşti, de nelipsit în Chișinău

Tradiționalul decor pascal va fi prezent și în acest an în centrul capitalei. Responsabilii de la Primărie au început deja să amenajeze zona.

Decorațiunile vor fi instalate, la fel ca în anii precedenți, în Scuarul Catedralei.

Anterior autoritățile au anunțat că în ajunul sărbătorilor de Paște pe mai multe străzi din capitală vor fi organizate iarmaroace, transmite agora.md.

În mod tradițional, de la tîrgurile improvizate oamenii vor putea cumpăra produse de patiserie, lumînări decorative dar și elemente de decor realizate de meșterii populari. Preturile fiecărui sector din capitală au realizat o schemă de amplasare a iarmaroacelor.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
80 locuitori

Cuşelăuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mari, raionul Soldăneşti. Satul Cușelăuca este situat la distanța de 30 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Cușelăuca datează din anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.