Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2019, 10:00 views 3863
Ce spun autoritățile municipale despre putoarea din Chișinău
02 septembrie 2019, 10:00 views 3863

Ce spun autoritățile municipale despre putoarea din Chișinău

Un miros înţepător sufocă din nou Chişinăul. De cîteva zile, în Capitală se simte un iz puternic de toaletă. Mirosul urît a pătruns deja şi în casele oamenilor, care se plîng că autorităţile nici măcar nu ştiu exact care este sursa poluării.

După zilele toride, seara în Chişinău miroase ca într-un veceu de la ţară. Cele mai afectate sectoare sînt Botanica, Ciocana şi Centru.

Localnicii mai susţin că mirosul care persistă de cîteva zile s-a îmbibat deja în casele lor.

Responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului presupun că mirosul urît este de la staţia de epurare, de unde au fost prelevate probe. Ipoteza ecologiştilor este susţinută şi de fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, care a declarat într-un filmuleţ postat pe Facebook că staţia de epurare e defectată şi apa reziduală curge direct în rîul Bîc.

"Un morman de spumă şi un morman de multă mizerie şi este pentru că este o defecţiune majoră la staţia de epurare, iar apele ajung într-o formă neepurată în rîul Bîc", a precizat Valeriu Munteanu.

Însă, aceste supoziții sînt negate categoric de cei de la Apă-Canal Chişinău, în gestiunea căreia se află staţia de epurare.

"Deversări suplimentare nu se fac, nu se transportă nămol din primăvară, noi prelucrăm nămolul prin centrifuge, ceea ce înseamnă eliminarea mirosului", a declarat Nadejda Fotescu, purtător de cuvînt Apă-Canal.

Purtătorul de cuvînt al companiei Apă-Canal susţine că sursa de poluare ar fi un producător de vodcă de pe strada Munceşti. Ne-am deplasat la întreprinderea respectivă, de unde am încercat să obţinem o reacţie, însă, reprezentanţii acesteia au încuiat uşa imediat ce ne-au observat.

Deşi problema afectează direct mii de oameni, pînă acum primăria Capitalei nu a avut nicio declaraţie pe marginea subiectului.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , autoritate publica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.