Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 iunie 2020, 10:00 views 4334
Piețele din Chișinău începînd cu ziua de duminică vor activa într-un regim special (Doc)
07 iunie 2020, 10:00 views 4334

Piețele din Chișinău începînd cu ziua de duminică vor activa într-un regim special (Doc)

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a stabilit un nou program de activitate în piețele din Capitală, atît cele publice, cît și cele private.

Potrivit deciziei de astăzi a Comisiei, toate piețele din Chișinău vor activa de marți pînă duminică, ziua de luni fiind sanitară. De marți pînă vineri, piețele se vor deschide la ora cinci dimineața, iar la 16:00 își vor închide deja porțile, transmite sputnik.md.

Sîmbătă și duminică, piețele vor activa de la 06:00 pînă la 14:00.

Începînd de luni, 7 iunie, își reiau activitatea centrele comerciale și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora, cu excepția cinematografelor, unităților de alimentație publică, centrelor de agrement ce practică activități sportive, recreative și distractive. Programul acestor va fi următorul: de luni pînă vineri vor activa de la ora 10.00 pînă la ora 16:00, iar sîmbătă și duminică vor fi zile libere.

În același timp, din data de 9 iunie, instituțiile publice municipale vor sista audiența cetățenilor pe toată perioada stării de urgență în sănătatea publică.

Comisia Centrală de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a avertizat că persoanele care nu se vor conforma acestei decizii vor fi trase la răspundere contravențională și penală.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , piata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.