Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 octombrie 2021, 15:00 views 2471
Vandalizările monumentului marelui voievod Ștefan cel Mare trebuie oprite – declarație
28 octombrie 2021, 15:00 views 2471

Vandalizările monumentului marelui voievod Ștefan cel Mare trebuie oprite – declarație

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” condamnă vehement acțiunile de vandalizare a Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfînt. În acest sens, ONG-ul solicită Guvernului să implice Garda de Onoare a Ministerului Apărării pentru asigura paza acestui monumet important al țării și a nu admite astfel de incidente pe viitor.

Mișcarea de Tineret se pronunță pentru preluarea practicii altor state, unde simbolurile naționale, pe lîngă clădiri, și monumentele principale, sînt supravegheate de garda de onoare. Organizația a atenționat că astfel se acțiuni condamnabile au mai fost înregistrate anterior, în capitală.

"Monumentul lui Ștefan cel Mare, Domnitorul Moldovei și simbolul central al neamului moldovenesc a fost iarăși vandalizat, deja cu verde de briliant.

În decembrie 2020, exponenții unui partid politic neînsemnat la fel l-au vandalizat, agățîndu-i o mască.

Cred că trebuie să instituim practica altor state, unde simbolurile statului, pe lîngă clădiri, și monumentele principale, să fie păzite de garda de onoare. Acest lucru deja se întîmplă la Complexul Memorial Eternitate, ceea ce este corect și frumos.

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” solicită Guvernului să implice Garda de Onoare a Ministerului Apărării al Republicii Moldova pentru a asigura paza dar și respectul corespunzător pentru acest monumet important al țării. Acest fapt va permite evitarea vandalizării în viitor, dar și va constitui drept consolidare a importanței turistice a acestui monument", se arată într-o declarație a Mișcării Urmașii lui Ștefan.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
5000 locuitori

Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.