Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 noiembrie 2021, 14:00 views 2361
Primăria municipiului Chișinău va inventaria toate semnele de circulație rutieră existente în capitală
09 noiembrie 2021, 14:00 views 2361

Primăria municipiului Chișinău va inventaria toate semnele de circulație rutieră existente în capitală

Direcția transport și căi de comunicație a Consiliului Municipal Chișinău va inventaria și evalua semnele de circulație rutieră existente pe străzile capitalei.

Primarul Ion Ceban a anunțat că a cerut inventarierea semnelor rutiere din oraș după ce a aflat că un semn de circulație instalat pe strada Mihai Eminescu a fost contestat de agenții rutieri, iar mai mulți conducători auto au fost amendați. „Șoferii se parcau conform semnului rutier instalat, iar polițiștii le explicau că acesta este neregulamentar. Conducătorii auto au fost nevoiți să achite amenzi. Este clar că șoferii nu trebuie să ghicească dacă este sau nu legal un semn de circulație instalat de către municipalitate", a declarat Ceban.

Edilul capitalei a solicitat ca semnele de circulație rutieră instalate arbitrar ori ilegal să fie scoase, iar acolo unde necesită a fi instalate, să fie procurate şi aplicate conform tuturor normelor legale. „Totodată, am solicitat ca semnele de circulație care vor fi instalate să corespundă cu semnele marcate pe asfalt, mai ales că sînt efectuate lucrări de aplicare a marcajului rutier pe mai multe străzi", a menționat acesta, transmite moldpres.md.

În același timp, Ceban a solicitat conducătorilor auto să respecte semnele de circulație, inclusiv cele marcate pe asfalt şi să nu parcheze automobilele acolo unde acest lucru este interzis. „Sînt contra parcărilor ilegale, inclusiv pe trotuare, dar sînt și împotriva ilegalităților comise față de șoferi", ma specificat Ceban.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.