Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 februarie 2022, 15:30 views 2444
Școlile sportive, muzicale și de arte din Chișinău au revenit la regimul obișnuit de activitate
10 februarie 2022, 15:30 views 2444

Școlile sportive, muzicale și de arte din Chișinău au revenit la regimul obișnuit de activitate

Începînd cu data de 10 februarie, școlile sportive, muzicale și de arte care activează pe teritoriul municipiului Chișinău, revin la regimul obișnuit de activitate, transmite MOLDPRES.

Comisia extraordinară municipală pentru sănătate publică a decis, ieri seară, revenirea la regim obișnuit de activitate a instituțiilor nominalizate. Hotărîrea vine ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri cauzate de noul coronavirus.

În același timp a fost decisă desfășurarea, la 50 la sută din capacitate, a activităților din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, bibliotecilor, cu prezentarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.

De asemenea Comisia extraordinară de sănătate publică a discutat inițierea unor acțiuni de motivare a locuitorilor capitalei pentru creșterea ratei de vaccinare în oraș, actualmente 46 la sută din locuitori sînt imunizați.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

scoala , coronavirus , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.