Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iunie 2013, 11:12 views 16993
14 iunie 2013, 11:12 views 16993

Mansardele din Chișinău se construiesc cu încălcarea normelor tehnice


Foto: tv7.md

Treizeci de mansarde din Chișinău s-au construit fără respectarea normelor tehnice, afectînd locatarii. Oamenii s-au pomenit cu apartamentele inundate și mucegai pe pereți. În aceste condiții, autoritățile locale intenționează să adopte pînă la sfîrșitul lunii un nou regulament privind construcția mansardelor, cu reguli mai aspre pentru agenții economici, anunță tv7.md.

Pe strada Independenței 12/2 din sectorul Botanica al capitalei construcția mansardelor a început la sfîrșitul primăverii. Locatarii de la ultimul etaj al blocului sînt disperați. Ultimele ploi le-au inundat apartamentele și le-au provocat pagube considerabile. Agentul economic refuză să se prezinte la fața locului sau să remedieze situația.

La Primărie au avut loc dezbateri publice pe marginea noului regulament privind construcția mansardelor. S-au prezentat și locatarii din strada Independenței 12/2. Autoritățile promit că reparațiile în apartamentele gestionate de întreprinderile municipale, afectate de construcția mansardelor, se vor efectua din bugetul municipal, după care agentul economic va fi chemat în judecată.


Petru Gontea, Șeful Direcției Locativ-Comunale Și Amenajare spune, că „trebuie făcut tot posibilul ca ei să nu mai participe la construcția mansardelor. Ne vom stărui să facem cu sursele municipiului, vor fi procurate materiale de la Primărie.”

Primarul Dorin consideră că „este un proiect benefic pentru oraș, indiscutabil, așa cum a fost pornit, pe strada Trandafirilor. Din cauza permisivității din partea Direcției Arhitectură și Urbanism și a colegilor noștri s-a mers la formule sau modalități exagerate de construcție a mansardelor, cu console, cu două nivele, un nivel și jumătate”.

Noul regulament va mai obliga agentul economic la repararea eventualelor prejudicii aduse locatarilor și la reparația capitală a blocului.

Nu s-a ajuns la un consens în ceea ce privește numărul locatarilor care trebuie să își dea acordul pentru construcția mansardelor. Autoritățile insistă pe 2/3 sau majoritatea.

Cuvinte cheie:

ilegal , construcție , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.