Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 august 2023, 12:00 views 884
Locuitorii capitalei sînt așteptați la mai multe tîrguri autohtone în acest weekend
05 august 2023, 12:00 views 884

Locuitorii capitalei sînt așteptați la mai multe tîrguri autohtone în acest weekend

Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 05-06 august 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și tîrguri cu produse și mărfuri autohtone, notează Noi.md.

Aceste acțiuni sînt organizate cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole proaspete și de sezon.

Însectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 202, pe 05 august 2023 - tîrgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

În același sector, în Parcul „Alunelul”, Calea Ieșilor 11/4 – Tîrgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest”, organizat în colaborare cu AO „Eurocivis”;

În sectorul Rîșcani, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 și str. Calea Orheiului 109/2 - tîrg cu fructe, legume și produse apicole.

Iar pe str. Andrei Doga, 35, str. Iazului, 1, str. Ceucari, 8, str. Albișoara, 80/5 - tîrg cu fructe și legume.

În același sector, pe str. Miron Costin, 13/1 – „Tîrgul cu tradiție al producătorilor autohtoni”, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”.

În sectorul Centru, pe str. Ismail, 94, colț cu str. D. Cantemir - tîrg al producătorilor autohtoni cu fructe și legume.

În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor” - tîrg artizanal și de articole hand-made.

În Parcul „Valea Trandafirilor” - tîrg cu produse autohtone, organizat în colaborare cu A.O. „Perspectiva”.

De asemenea, pe adresele: șos. Muncești, 598, bd. Traian, 22, str. Hristo Botev, 29, str. Trandafirilor, 15/2, șos. Muncești, 170 - tîrguri cu produse agricole.

În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrîn, colț cu str. P. Zadnipru – Tîrg al producătorilor autohtoni „Delicii din natură”, organizat în colaborare cu A.O. „Perspectiva”.

Primăria municipiului Chișinău încurajează comunitatea să se alăture acestor activități, menite să sprijine dezvoltarea producției autohtone și să contribuie la consolidarea legăturilor dintre producători și consumatori.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tirg , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.