Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 februarie 2024, 11:00 views 524
În capitală, a fost lansat un proiect adresat pedagogilor
19 februarie 2024, 11:00 views 524

În capitală, a fost lansat un proiect adresat pedagogilor

Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu președintele organizației YMCA Moldova, Dumitru Roibu, în contextul lansării oficiale a unui proiect adresat pedagogilor din municipiul Chișinău, care are drept scop dezvoltarea competențelor digitale ale acestora, în baza unui curs de activități online.

Pînă în prezent, peste 200 de cadre didactice din 35 de instituții educaționale din municipiul Chișinău s-au înregistrat pentru participare în cadrul programului, notează Noi.md.

Cursul respectiv va dura opt luni și va fi desfășurat în limba rusă, fiind stabilite activități o dată pe săptămînă.

De asemenea, vor fi organizate mai multe conferințe, iar la final, la sediul YMCA Moldova va fi organizată ceremonia de absolvire pentru beneficiarii proiectului. La absolvire, fiecare participant va primi un certificat de atestare a competențelor.

Primăria Chișinău are semnat un acord de colaborare cu organizația YMCA Moldova, prin care părțile s-au angajat să coopereze pe mai multe domenii, în vederea creării structurilor moderne care să sporească securitatea publică, protecția drepturilor omului, implementarea programelor umanitare și de tineret

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.