Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 octombrie 2013, 16:49 views 8162
21 octombrie 2013, 16:49 views 8162

Către 1 noiembrie chişinăuenii ar putea fi conectaţi la agent termic

Foto: tv7.md

Apartamentele din Capitală vor fi conectate în următoarele zile la sistemul de încălzire, astfel încît pînă la 1 noiembrie, toate casele din Capitală să fie încălzite. Primarul general, Dorin Chirtoacă, susține că potrivit meteorologilor, în următoarele zile temperatura de afară va fi mai scăzută, informează tv7.md.

Chiar dacă unii locatari nu doresc să fie conectați la căldură, edilul Capitalei spune că nu mai are rost ca termenul de conectare să fie amînat foarte mult.

„De săptămîna viitore temperaturile vor fi mai scăzute. Una din zile mai calde este duminică 27 octombrie. E bine ca la începutul săptămînii viitoare cînd temperaturile vor fi și mai mici, sistemul deja să funcționeze. În cazul în care se vor modifica prognozele meteo, vom amîna conectarea pentru mijlocul săptămînii viitoare. Astfel sunt două termene cînd agentul termic ar trebui deja să fie în casele oamenilor – 28 octombrie, sau 1 noiembrie. Conectarea ar urma să înceapă cu 2-3 zile înainte. Joi mai facem o verificare și convenim”, a declarat primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Menționăm că în grădinițele, școlile și spitalele din Capitală agentul termic a fost conectat la 1 octombrie. Blocurile locative au fost conectate doar dacă acest lucru a fost solicitat de 30% dintre locatari.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

meteo , servicii , Chisinau , Termocom

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1355 locuitori

Badicul Moldovenesc este un sat şi comună din raionul Cahul. Badicul Moldovenesc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1355 de oameni. Satul Badicul Moldovenesc a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.