Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2012, 13:17 Sfinții Împărați Constantin și Elena views 6348
18 februarie 2012, 13:17 Sfinții Împărați Constantin și Elena views 6348

O frumoasă inițiativă la Bahrinești

Pentru că nu au uitat niciodată de unde au plecat, pentru că nu s-au înstrăinat o clipă de locurile natale, în 2011 Iulia și Elena Popescu au revenit la baştină înaripate de o intenţie nobilă:  sprijinul copiilor de la Gimnaziul satului Bahrineşti. Așa a luat fiinţă Bursa Popescu Nechifor.

Trei elevi ai gimnaziului din Bahrinești primesc în fiecare lună o alocaţie bănească  în valoare de 150 lei pentru rezultate deosebite. În semn de recunoştinţă şi preţuire pentru generozitatea familiei Popescu, în sala de festivităţi a Gimnaziului a fost adus un omagiu parinţilor răposaţi ai acesotra, Nechifor și Antonia Popescu, în cinstea cărora a fost instituită bursa.

Cu această ocazie, primăria Bahrineşti a fost gazda unei conferinţe. In cadrul acesteia, primarul satului, Feodosia Bunescu, le-a vorbit invitaţilor despre cele 25 de proeicte reuşite în utlimii ani. Totodată, a fost anunţată începerea lucrărilor de reconstrucţie a centrului cultural comunitar din localitate. Cheia succesului, sustine primarul, este una singură – reușim doar împreună.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
356 locuitori

Socola este un sat din cadrul comunei Vadul-Raşcov, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul se află la o distanță de 9 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Socola este atestat documentar în 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.