Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 mai 2015, 14:58 Muzica populară views 11190
Primăria Cahul a obținut 3 autospeciale (VIDEO)
05 mai 2015, 14:58 Muzica populară views 11190

Primăria Cahul a obținut 3 autospeciale (VIDEO)

Trei autospeciale destinate îmbunătăţirii sistemului de management al deşeurilor în oraşul Cahul au fost prezentate comunităţii.

Evenimentul a avut loc pe 29 aprilie 2015, în cadrul acestuia au fost prezentate autospeciala destinată măturării şi spălării străzilor, compactorul de deşeuri la 18 m3 şi un buldozer – excavator cu accesorii, toate obţinute de Primăria Cahul dintr-un proiect European, scrie ziuadeazi.md.

Proiectul „Creşterea capacităţii de management al deşeurilor pentru un mediul mai curat în oraşele Vaslui şi Cahul", la care Primăria Cahul a participat în calitate de partener, atinge suma de 1,5 mil euro iar contribuţia oraşului Cahul a fost de puţin peste 40 mii euro.

„Suntem la finele implementări proiectului finanţat din fondurile europene, în parteneriat cu Primăria Vaslui, iar rezultatul final este achiziţionarea de maşini şi utilaje. Urmează să sensibilizăm opinia cetăţenilor că ar fi bine să depunem eforturi ca să avem un oraş curat şi să încercăm să păstrăm curăţenia" a declarat Petru Burlacu în cadrul prezentării.

Scopul propus al proiectului este de a contribui l crearea unui parteneriat transfrontalier larg pentru a îmbunătăţi sistemul de management al deşeurilor pentru fiecare oraş implicat.

Potrivit primarului oraşului Cahul, două autospeciale vor fi transmise Gospodăriei Comunal-Locative şi una va merge la Serviciul Salubritate şi vor fi date în exploatare o dată cu adoptarea unei decizii în acest sens a Consiliului orăşenesc Cahul.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

investiţii , deşeuri , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.