Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 mai 2015, 16:38 Muzica populară views 12344
La Cahul a început campionatul tinerilor salvatori și pompieri (VIDEO)
Foto: provincial.md
07 mai 2015, 16:38 Muzica populară views 12344

La Cahul a început campionatul tinerilor salvatori și pompieri (VIDEO)

Direcția situații excepționale Cahul a organizat Campionatul raional la sportul aplicativ a tinerilor salvatori și pompieri. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul „Atlant" din orașul Cahul.

Campionatul a început cu alinierea echipelor, arborarea drapelului de stat și interpretarea imnului de stat. Echipele de copii cu vîrsta între 15 și 17 ani, de la 6 instituții de învățămînt din raion s-au întrecut la 3 probe: pista de 100 metri cu obstacole, stingerea focului și desfășurarea de luptă. Copiii au demonstrat rezultate deosebite, manifestînd motivație și interes față de pregătirea profesională a salvatorilor și pompierilor.

La finele probelor juriul, constituit din angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, au decis că cele mai bune rezultate le-au înregistrat elevii de la Liceul Teoretic „Ion Creangă", din orașul Cahul. Pe locul 2 s-au clasat elevii Liceului Teoretic „Ioan Vodă"din orașul Cahul, iar pe locul 3 în clasament s-au poziționat elevii Gimnaziului „Mihai Eminescu" din satul Crihana Veche, raionul Cahul. Echipele clasate pe locul 1, 2 și 3 au primit diplome de onoare și medalii și diplome de participare la eveniment.

Pentru cei prezenți la eveniment a fost instalat un cort unde primeau dulciuri și băuturi răcoritoare. O ambulanță SMURD era prezentă în teren, pentru a acorda ajutor în caz de necesitate. Evenimentul s-a încheiat cu înmînarea Cupei transmisibile campionilor și coborîrea drapelului.

Astfel de campionate se desfășoară în fiecare an, în toată țara, cu scopul de a antrena generația tînără în cît mai multe activități care au tangențe cu pompierii, dar și pentru a pregăti viitori salvatori.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Campionat , Moldova , salvatori , pompieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.