Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iulie 2015, 14:45 Muzica minorităţilor naţionale views 9425
Moldovenii de la Cimişlia au dansat de n-au atins pămîntul (Foto)
04 iulie 2015, 14:45 Muzica minorităţilor naţionale views 9425

Moldovenii de la Cimişlia au dansat de n-au atins pămîntul (Foto)

Ansamblul "La izvor" din Cimişlia (Republica Moldova) a fost invitatul de onoare al celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Folcloric "Hora prahoveană", eveniment care s-a desfăşurat recent la Fântâna cu Cireşi (România).

Evoluţiile dansatorilor din Cimişlia şi solistei Anişoara Prisăcaru au fost îndelung aplaudate de cei prezenţi la manifestare. «Au dansat moldovenii de aproape că n-au atins pământul şi nu este nici o exagerare! Dansurile lor foarte ritmate, costumele frumoase, bucuria de a dansa în faţa publicului câmpinean au fost apreciate de toată lumea, de aici şi succesul pe care l-au avut la "Hora prahoveană", scrie presa din România.

Membrii Ansamblului "La izvor" au făcut parte din delegaţia Republicii Moldova, prezentă la Câmpina la invitaţia autorităţilor locale.

«Сând moldovenii participă la diverse evenimente organizate pe plan local se creează o anumită stare de emoţie. Mai ales că ei vin bine pregătiţi», scrie campinaph.ro.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
652 locuitori

Cozeşti este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 652 de oameni. Satul Cozești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.