Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 august 2015, 15:54 Muzica minorităţilor naţionale views 7597
La Cimişlia a fost majorat tariful pentru apa potabilă
18 august 2015, 15:54 Muzica minorităţilor naţionale views 7597

La Cimişlia a fost majorat tariful pentru apa potabilă

Locuitorii oraşului Cimişlia vor plăti mai mult de la 1 septembrie pentru apa potabilă. În cadrul recentei şedinţe a Consiliului local tariful mediu pentru un metru cub de apă a fost ajustat de la 10 lei, cît s-a achitat pînă în prezent, la 17,85 lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei din 11 august a Consiliului orăşenesc Cimişlia, noul tarif urmează a fi aplicat diferenţiat pentru populaţie, instituţiile bugetare şi agenţii economici.

Astfel, de la 1 septembrie persoanele fizice vor achita 16 lei pentru un metru cub de apă, instituţiile bugetare – 19 lei, iar agenţii economici – 29,10 lei per metru cub, conform presei locale.

Pentru majorarea tarifelor la apă au optat cei doi gestionari ai reţelelor din teritoriu. Aceştia şi-au argumentat cererea prin faptul că cheltuielile pentru întreţinerea sistemelor de apeduct depăşesc cu mult veniturile.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

apa , tarife , localitati , Moldova , servicii , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.