Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 ianuarie 2015, 14:56 views 9388
Mişcarea „Găgăuzia Nouă” va desemna candidatul pentru postul de başcan
Foto: infotag.md
13 ianuarie 2015, 14:56 views 9388

Mişcarea „Găgăuzia Nouă” va desemna candidatul pentru postul de başcan

Mişcarea „Găgăuzia Nouă" desfăşoară marţi, 13 ianuarie, a IV-lea congres, delegaţii căruia vor desemna un candidat pentru postul de başcan la alegerile şefului autonomiei din 22 martie.

Secretarul de presă al mişcării obşteşti, Vasili Neicovcen, a relatat corespondentului „INFOTAG", că delegaţii congresului urmează să aprobe raportul privind activitatea desfăşurată în ultimii doi ani. Raportul va fi prezentat de conducătorul mişcării, Nicolai Dudoglo, care este în paralel primarul Comratului.

„Pe lângă aprobarea raportului şi desemnarea candidatului pentru postul de şef al Executivului autonomiei, congresul urmează să aprobe componenţa grupului de lucru pentru pregătirea Programului popular al candidatului din partea „Găgăuziei Noi". În acest grup se presupune că vor fi incluşi 30 de oameni, care se vor ocupa de pregătirea programului, care va include toate dorinţele localităţilor din autonomie", a spus el.

Conform informaţiei agenţiei „INFOTAG", în calitate de candidat din partea „Găgăuziei Noi" delegaţii îl vor desemna pe liderul mişcării, Nicolai Dudoglo, care de două ori a participat la alegerile pentru şeful Executivului autonomiei în 2006 şi 2010, pierzând adversarului doar 0,5% din voturile alegătorilor. Conform ultimelor date mişcarea „Găgăuzia nouă" are circa 10 mii de membri.

„INFOTAG" precizează: La alegerile din 22 martie se aşteaptă participarea a câţiva candidaţi, inclusiv şi independenţi, care se vor bucura de sprijinul partidelor parlamentare din Moldova. Printre aceştia – preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, sau fostul başcan Dmitri Croitor, Irina Vlah, care a trecut în Parlament pe lista Partidului Comuniştilor şi care la prima şedinţă a Legislativului a declarat că devine candidat independent, candidatul PCRM, Ruslan Garbalî, candidatul independent Valeri Ianioglo, fiind şi prin-vicepreşedinte al Executivului autonomiei, Serghei Buzadji – şeful administraţiei raionului Ceadîr-Lunga, Oleg Garizan – fost deputat al Parlamentului din partea PCRM, Alexandr Stoianoglo - fost deputat al Parlamentului din partea PDM, precum şi mici candidaţi, cum ar fi Leonid Dobrov şi Ilia Nastasov.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , alegeri , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
85 locuitori

Zaporojeț este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 104 km de Chișinău. Populaţia satului Zaporojeț alcătuia 85 de oameni în anul 2004. Satul Zaporojeț a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.