Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 noiembrie 2011, 10:32 views 7588
11 noiembrie 2011, 10:32 views 7588

Curse de cai la Comrat

Peste 200 de ani în urmă, de cînd găgăuzii s-au mutat în stepa Bugeacului, cursele de cai au fost foarte importante pentru acest popor. Cursele de cai reprezintă pentru găgăuzi mai mult decît un sport. Recent la Comrat s-a desfășurat un concurs ecvestru internaţional, la care au participat caii şi călăreţii din Ucraina şi diferite localităţi ale Republicii Moldova: Tvardița, Basarabeasca, Cimişlia, Bender, Cîrlăneni.

La marginea oraşului timp de 2 săptămîni a fost pregătit hipodromul cu o  pistă de curse de 2 500 m. Majoritatea  cailor înscriși în concurs erau de rasa Orlov. După spusele proprietarilor cailor, aceste animale au nevoie de îngrijire specială, fiind foarte sensibile şi pline de caracter.

În fiecare cursă s-au acordat premii pentru primele 4 locuri. Cîstigătorul cursei călare a fost armăsarul Kazbek, care a alergat 2.400 de metri în 2 minute și 15 secunde. Sărbătoarea a adunat un număr mare de oameni, nu numai din Comrat, dar şi din alte localităţi, ceea ce sugerează că spectacolul a fost interesant şi captivant.

Sursa: atv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.