Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 ianuarie 2013, 09:32 views 8149
21 ianuarie 2013, 09:32 views 8149

Municipiul Comrat sărbătorește hramul localităţii

Duminică, 20 ianuarie, in ziua cînd creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sf. Ioan Botezătorul, este Hramul municipiului Comrat. Cu acest prilej, la Catedrala cu acest nume din localitate a fost oficiat un serviciu divin, susţinut de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove Vladimir.

Afară de liturghia de la Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, cu care a demarat programul de acţiuni festive, Primăria Comrat a pregătit mai multe manifestări de sărbătoare. Între acestea se înscriu mese de binefacere, competiţii sportive, concursuri şi expoziţii tematice.

În seara zilei, Palatul de cultură din localitate a găzduit un concert de sărbătoare, cu participarea colectivelor artistice din întreaga ţară, informează tv7.md

Cu un program a fost prezent şi Clubul de dansuri sportive "Codreanca". Acesta şi-a deschis, la finele anului trecut, o filială la Comrat.

Cuvinte cheie:

localitati , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.