Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iulie 2023, 14:00 Opere de artă views 998
Atenție - Podul din apropierea orașului Cricova, avariat
25 iulie 2023, 14:00 Opere de artă views 998

Atenție - Podul din apropierea orașului Cricova, avariat

Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a convocat o ședință de urgență cu organele competente și doi experți tehnici specializați în lucrări de artă, cu privire la avarierea podului situat la intersecția traseul M1 cu traseul R6 km 11,178, în proximitatea orașului Cricova.

La fața locului, s-a constatat că elementele portante din suprastructura podului au suferit deteriorări, datorită impactului unui transport agabaritic ilicit, care a avut loc din cauza nerespectării de către conducătorul auto a legislației naționale (pe drumurile publice naționale nu se admite circulația transportului agabaritic a cărui înălțime depășește 4 m), ori transportul agabaritic ce depășește dimensiunile maxime admisibile se face doar în baza unei autorizații speciale de transport, coordonată în prealabil cu ASD, notează Noi.md.

"În calitate de întreprindere prin intermediul căreia se administrează/gestionează rețeaua de drumuri publice, ne exprimăm indignarea față de conducătorii auto care ignoră legislația națională, semnalizarea rutieră și practică transportul agabaritic ilicit, punînd în pericol integritatea podurilor și siguranța celorlalți participanți la trafic.

Ca urmare a situației atestate, au fost adoptate următoarele măsuri urgente pentru protejarea podului și asigurarea siguranței traficului:

  • limitarea accesului pe banda de siguranță a podului de pe șoseaua R6, km 11,178, partea dreaptă, pentru a asigura banda marginală și a reduce riscul de deteriorare ulterioară;
  • montarea limitatoarelor de înălțime adiționale pe bretelele și traseul M1, pentru a preveni accesul transporturilor agabaritice și a asigura respectarea limitelor de înălțime permise pe acest sector de drum;
  • limitarea circulației pentru transporturile grele, cu restricție pe banda dreaptă, în scopul reducerii impactului asupra elementelor portante ale suprastructurii și protejării podului de deteriorări adiționale;
  • inițierea de urgență a lucrărilor de reparație a elementelor portante ale podului care au fost deteriorate, precum și a altor eventuale deficiențe identificate în timpul inspecțiilor, pentru a restabili integritatea și funcționalitatea podului"

Toți conducătorii auto sînt îndemnați să manifeste prudență sporită, să fie atenți la semnalizarea rutieră și să respecte cu strictețe regulile de circulație în interesul siguranței și fluidității traficului rutier.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pod , Cricova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.