Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 octombrie 2023, 16:00 views 2400
Baghira, leoaica de la Tudora, are doi prieteni noi
09 octombrie 2023, 16:00 views 2400

Baghira, leoaica de la Tudora, are doi prieteni noi

Leoaica africană de la Ștefan Vodă are prieteni noi. Agricultorul și-a completat colecția de animale exotice cu încă un leu și o panteră. Felinele au fost aduse tot din Ucraina, pentru că ar fi avut parte de condiții mizere în țara vecină, spune Vasile Mereuță, care susține că celelalte două animale vor sta temporar la el.

O parte din animale au fost scoase din țara vecină, iar altele au ajuns într-o grădină zoologică dintr-o localitate din apropierea Kievului. Însă acolo, animalele ar trăi în condiții mult prea mizere, așa că unor nou-născuți îngrijitorii ucraineni încearcă să le găsească o altă casă. Leul Oscar a fost adus cînd avea aproximativ o lună. Iar de atunci este de nedespărțit de Baghira.

Totuși, nu este unica felină exotică poposită la Tudora. Vasile Mereuță susține că mai are și un pui de panteră. O cheamă Selin, notează Noi.md cu referire la tv8.

Bărbatul spune că Baghira, în acest moment, are un an și 3 luni, și i-a construit deja o volieră, cum nu s-a mai văzut în Moldova: cu podea caldă, baie, climatizor.

Fermierul susține că în cîteva săptămîni, locul va fi amenajat complet și va fi deschis și pentru vizitatori. „Le vom da voie să vină tuturor gratuit dacă vor putea să dea vreun ajutor oarecare să-l dea doar la asociație, mie nimic nu-mi trebuie, niciun leu”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

leu , Tudora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.