Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2011, 15:11 Concursuri, expoziţii, proiecte views 4685
21 septembrie 2011, 15:11 Concursuri, expoziţii, proiecte views 4685

La Donduşeni a avut loc festivalul etniilor

În a treia duminică a lunii septembrie deja mulţi ani la rînd are loc festivalul etniilor. La Donduşeni măsura nominalizată a fost organizată de secţia raională de cultură sub egida Consiliului raional. În scena Casei de cultură din satul Donduşeni, unde s-a desfăşurat festivalul, au urcat şi au prezentat un program de concert opt colective artistice din cele 22 de primării ale raionului, care au avut ca scop să promoveze cultura, dansul, tradiţiile şi obiceiurile etniilor din cadrul raionului. Moderatoarea festivalului Renata Lungu, directorul Casei de cultură din satul Donduşeni, a anunţat începerea festivalului cu dansul „Hora”, prezentat de dansatorii Casei raionale de cultură (conducător artistic Andrei Cocetov). Apoi colectivele pe rînd au fost invitate în scenă pentru a prezenta programul pregătit la tema „Festivalul etniilor – unitate prin diversitate”.

În cele 15 minute, rezervate pentru fiecare colectiv la prezentarea programului de concert, artiştii de la Casele de cultură din Sudarca, Climăuţi, Scăieni, Elizavetovca , ansamblul „Haiducii” de la Casa raională de cultură, s-au străduit să interpreteze cu multă măiestrie şi talent numerele artistice.

Colectivele tinere ale instituţiilor de cultură ale raionului au avut ce învăţa de la artiştii cu experienţă şi pentru viitor le va prinde bine la pregătirea programelor de concert.

În final, colectivelor artistice, care au participat la festivalul etniilor, le-au fost înmînate Diplome şi premii bănești.



 

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
60 locuitori

India este un sat din cadrul comunei Butor din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului India alcătuia 60 de oameni în anul 2007. Satul India a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.