Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iulie 2023, 11:00 views 630
Sandu, la Vălcineț:
14 iulie 2023, 11:00 views 630

Sandu, la Vălcineț: "Aici, am găsit un bun exemplu local de a aduce Europa la noi acasă"

Președintele Maia Sandu i-a vizitat marți pe locuitorii satului Vălcineț, una dintre cele mai mari localități din raionul Călărași, așezată la poalele rezervației Plaiul Fagului.

„Mulți dintre cei peste 250 de oameni cu care m-am văzut au vorbit despre problemele lor, dar și despre transformările care au loc în sat. Aici, prin Programul național „Satul European”, a fost amenajat terenul din preajma Casei de Cultură, iar prin inițiativa recentă „Satul European Expres” va fi renovată rețeaua de iluminat stradal”, a spus șefa statului, notează Noi.md.

Maia Sandu le-a mulțumit gospodarilor din localitate pentru unitate și rezistență, menționînd că doar așa Moldova poate reuși: „Așa cum a zis azi doamna Natalia, care lucrează la grădinița din sat: „chiar dacă au fost ani grei, cu război la hotar, la noi a fost cald în grădiniță, am avut lumină, copiii au fost alimentați bine și au fost în siguranță”. Acest lucru este cel mai important și vom continua să construim un stat care protejează viața fiecărui om și are grijă de cetățenii săi”, a mai spus președintele.

Localnicii i-au mai spus șefei statului despre infrastructura din zonă. "Aici am găsit și un bun exemplu local de a aduce Europa la noi acasă - localnicii din diasporă au contribuit cu bani pentru construcția a 11 zone de colectare a plasticului.

Oamenii de aici mi-au spus și despre faptul că vor drumuri bune la ei în zonă. În ultimii doi ani, în țară au fost date în exploatare peste 350 kilometri de drumuri, dintre care 50 au fost construite de la zero. Acesta este doar începutul, drumurile calitative trebuie sa ajungă în toate localitățile din țară", a mai precizat Maia Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , sat , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.