19 octombrie 2010, 13:01 views 51310

Iepure de casă cu legume şi vin

Ingrediente:

  • 1 iepure de casă 1,5 kg,
  • 4-5 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 3 linguri untură,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 pahar vin alb sec,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Iepurele prelucrat ca în reţeta Tocană de iepure de casă se taie în 6 părţi, se prăjeşte în untură, se pune în ceaun, se adaugă legumele tăiate măşcat, 150 g apă sau bulion, sare, piper şi se înăbuşă la foc încet pînă carnea se înmoaie. Cînd e aproape gata se adaugă zahăr, vin, usturoi pisat, se dă în clocot şi se ia de pe foc. Iepurele se serveşte presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
2236 locuitori

Pelivan este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pelivan și Cişmea. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Orhei și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2236 de oameni. Satul Pelivan a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.