04 october 2024, 12:00 Moldovan reality views 601
Olimpiada Republicană de Informatică și-a desemnat cîștigătorii
04 october 2024, 12:00 Moldovan reality views 601

Olimpiada Republicană de Informatică și-a desemnat cîștigătorii

40 de elevi au fost premiați pentru rezultatele pe care le-au obținut în cadrul Olimpiadei Republicane la Informatică.

Competiția a întrunit circa 160 de elevi și eleve din toată țara și s-a desfășurat în perioada 05-08 aprilie 2024 la Universitatea Tehnică a Moldovei.

În cadrul festivității de premiere, Stanislav Ciubotaru, director adjunct al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a felicitat elevii pentru rezultatele obținute în cadrul competiției, dar și pentru că își dezvoltă continuu abilitățile de programare.

„Pe parcursul a două zile intense de competiție ați dat dovadă de pasiune pentru informatică, cunoștințe temeinice în domeniul respectiv, și un potențial intelectual enorm. Republica Moldova are viitor, iar cei care crează acest viitor sînteți voi, dragi elevi, împreună cu profesorii care vă ghidează zi de zi pe drumul către performanță”, a menționat Stanislav Ciubotaru.

Olimpiada Republicană la Informatică este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc pînă la sfîrșitul anului curent de studii.

Cei 40 de premianți sînt elevi ai unor instituții de învățămînt din raioanele/municipiile: BălțiCahulCăușeniChișinăuCriuleniIaloveniNisporeniSorocaUngheniTiraspol și UTA Găgăuzia. Lista premianților Olimpiadei Republicane la Informatică poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățămîntul general din acest an.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2860 locuitori

Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.