Go to section: Culture
10 january 2015, 12:00 Culture views 8443
Festivalul vinului „Tulburel 2015” se va desfăşura la Moldexpo
10 january 2015, 12:00 Culture views 8443

Festivalul vinului „Tulburel 2015” se va desfăşura la Moldexpo

Festivalul vinului „Tulburel 2015", care a devenit deja o tradiţie, va avea loc pe 3 şi 4 octombrie 2015 la Moldexpo. Potrivit organizatorilor, festivalul vine să ofere vizitatorilor o sărbătoare populară inedită, cu varietate de vinuri şi bucate moldoveneşti, cu scopul de a promova tradiţiile culturale naţionale, transmite IPN.

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) menţionează pe pagina sa oficială că în cadrul festivalului se vor desfăşura degustări de vinuri de la producători autohtoni şi vinuri de casă. Pentru vizitatori vor evolua colective folclorice, precum şi orchestrele de muzică populară Mugurel, Primăvară, Tarmis etc. Doritorii de a participa la Festivalul vinului „Tulburel" o vor putea face între orele 10.00 şi 22.00.

Totodată, ONVV precizează că evenimentele culturale şi degustările dedicate Zilei Naţionale a Vinului se vor desfăşura la fiecare vinărie în parte. Astfel, pe 3 şi 4 octombrie, toţi doritorii de a savura vinurile Moldovei de calitate vor avea posibilitatea să viziteze producătorii de vinuri la ei acasă, fiind organizate excursii în podgorii şi beciurile subterane. La vinării vor fi gătite bucate tradiţionale şi vor fi oferite spre degustare cele mai savuroase vinuri ale Moldovei.

Source: www.ipn.md

Keywords:

vin , Festival , Moldexpo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
618 locuitori

Crasnîi Vinogradari este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Afanasievca, Calinovca, Crasnîi Vinogradari, Lunga Nouă și Alexandrovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Vinogradari alcătuia 618 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Vinogradari a fost întemeiat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.