Mergi spre compartimentul: Cultura
01 octombrie 2015, 12:00 Cultura views 8417
Festivalul vinului „Tulburel 2015” se va desfăşura la Moldexpo
01 octombrie 2015, 12:00 Cultura views 8417

Festivalul vinului „Tulburel 2015” se va desfăşura la Moldexpo

Festivalul vinului „Tulburel 2015", care a devenit deja o tradiţie, va avea loc pe 3 şi 4 octombrie 2015 la Moldexpo. Potrivit organizatorilor, festivalul vine să ofere vizitatorilor o sărbătoare populară inedită, cu varietate de vinuri şi bucate moldoveneşti, cu scopul de a promova tradiţiile culturale naţionale, transmite IPN.

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) menţionează pe pagina sa oficială că în cadrul festivalului se vor desfăşura degustări de vinuri de la producători autohtoni şi vinuri de casă. Pentru vizitatori vor evolua colective folclorice, precum şi orchestrele de muzică populară Mugurel, Primăvară, Tarmis etc. Doritorii de a participa la Festivalul vinului „Tulburel" o vor putea face între orele 10.00 şi 22.00.

Totodată, ONVV precizează că evenimentele culturale şi degustările dedicate Zilei Naţionale a Vinului se vor desfăşura la fiecare vinărie în parte. Astfel, pe 3 şi 4 octombrie, toţi doritorii de a savura vinurile Moldovei de calitate vor avea posibilitatea să viziteze producătorii de vinuri la ei acasă, fiind organizate excursii în podgorii şi beciurile subterane. La vinării vor fi gătite bucate tradiţionale şi vor fi oferite spre degustare cele mai savuroase vinuri ale Moldovei.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

vin , Festival , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.