Go to section: Culture
11 december 2015, 16:46 Culture views 7455
Filmul animat moldovenesc a mai obținut un premiu
11 december 2015, 16:46 Culture views 7455

Filmul animat moldovenesc a mai obținut un premiu

La Festivalul Internațional de Filme de Scurt Metraj și Animație filmul în desen animat din Moldova DJI. Death Sails produs de Studioul de Animație Simpals a cîștigat un premiu.

La Festivalul de Filme de Scurt Metraj și Animație "Vision", care are loc în or. Kemerovo din anul 2007, animatorilor din Republica Moldova le-a fost decernat Premiul Mare pentru "Cel mai bun film animat"!

Pentru animatorii din Republica Moldova este o mare onoare și o apreciere foarte înaltă să obțină Premiul Mare din prima dată de participare la acest festival. Căci pe parcursul festivalului juriul a reușit să vadă lucrările, nu numai a autorilor de pe întinderile CSI-ului, dar, de asemenea, și din Statele Unite ale Americii, Serbia, Marea Britanie, Spania și Portugalia.

Vă reamintim că în luna septembrie a acestui an, filmul în desen animat din Moldova a fost distins cu un"mini-Oscar". Acest premiu l-a primit la Festivalul de Animație din Statele Unite ale Americii - Best Shorts Competition. În ciuda numărului mare de lucrări prezentate la concurs, juriul festivalului a remarcat filmul moldovenesc oferindu-i Premiul Award of Excellence ("Pentru realizările din domeniul animației").

Studioul de animație Simpals a produs la ziua de astăzi cîteva filme, executate în grafica 3D. Cele mai cunoscute dintre acestea: Dji. Death Fails și Dji. Death Sails Vele au cîștigat mai mult de 30 de premii și locuri de top pe parcursul anului trecut.

 

Source: point.md

Keywords:

desene animate , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
79 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.