Go to section: Culture
07 september 2013, 16:49 Culture views 19845
07 september 2013, 16:49 Culture views 19845

Regizorul moldovean Igor Cirkov-Ghibu a devenit laureat al concursului internațional


Foto: newsmoldova.ru

În cadrul celui de-al III-lea Festival Internațional de film ortodox "Lumină Lumii", desfășurat în orașele Iaroslavl, Rîbinsk, Uglici, reprezentantul Moldovei a luat două premii de gradul unu și un premiu de gradul doi, relatează Novosti-Moldova, cu referire la mass-media rusă.

Pelicula regizorului Igor Cirkov-Ghibu "Gîndacul" a cîștigat în categoriile "Cel mai bun regizor" și "Experiment", iar filmul aceluiași autor "Vom fi împreună," a luat locul al doilea în categoria "Cel mai bun film educațional".

„Pelicula "Vom fi împreună"- este una educațională, un fel de supliment la manualul de istorie. Ea relatează cele mai importante etape ale legăturilor istorice moldo-ruse. Este și perioada lui Ștefan cel Mare, campania de la Prut a lui Petru cel Mare, exilul lui Alexandr Pușkin și anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Toate informațiile prezentate în film sînt veridice, deoarece sînt susținute de fapte general acceptate. Am vrut să facem un film accesibil pentru tineri și sper că am reușit ", - a declarat Igor Cirkov-Ghibu.

"Filmul "Gîndacul" este despre responsabilitatea în fața oamenilor, natură, fenomenele din jurul nostru. Prin această peliculă am vrut să arăt că lucrurile de care avem grijă, ajungem să le îndrăgim", - a adăugat regizorul.

La festival au participat aproximativ 400 de filme.

Keywords:

Moldova , arta , cinematograf

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.