Mergi spre compartimentul: Cultura
09 iulie 2013, 16:49 Cultura views 19836
09 iulie 2013, 16:49 Cultura views 19836

Regizorul moldovean Igor Cirkov-Ghibu a devenit laureat al concursului internațional


Foto: newsmoldova.ru

În cadrul celui de-al III-lea Festival Internațional de film ortodox "Lumină Lumii", desfășurat în orașele Iaroslavl, Rîbinsk, Uglici, reprezentantul Moldovei a luat două premii de gradul unu și un premiu de gradul doi, relatează Novosti-Moldova, cu referire la mass-media rusă.

Pelicula regizorului Igor Cirkov-Ghibu "Gîndacul" a cîștigat în categoriile "Cel mai bun regizor" și "Experiment", iar filmul aceluiași autor "Vom fi împreună," a luat locul al doilea în categoria "Cel mai bun film educațional".

„Pelicula "Vom fi împreună"- este una educațională, un fel de supliment la manualul de istorie. Ea relatează cele mai importante etape ale legăturilor istorice moldo-ruse. Este și perioada lui Ștefan cel Mare, campania de la Prut a lui Petru cel Mare, exilul lui Alexandr Pușkin și anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Toate informațiile prezentate în film sînt veridice, deoarece sînt susținute de fapte general acceptate. Am vrut să facem un film accesibil pentru tineri și sper că am reușit ", - a declarat Igor Cirkov-Ghibu.

"Filmul "Gîndacul" este despre responsabilitatea în fața oamenilor, natură, fenomenele din jurul nostru. Prin această peliculă am vrut să arăt că lucrurile de care avem grijă, ajungem să le îndrăgim", - a adăugat regizorul.

La festival au participat aproximativ 400 de filme.

Cuvinte cheie:

Moldova , arta , cinematograf

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
22 locuitori

Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.