Go to section: Cuisine
11 march 2016, 16:35 Cuisine views 8754
Afacere dulce şi plină de imaginaţie (Foto)
11 march 2016, 16:35 Cuisine views 8754

Afacere dulce şi plină de imaginaţie (Foto)

În mâinile lui, ciocolata capătă viaţă. Vorbim despre Valentin Tabacari, care îşi foloseşte inspiraţia şi fantezia pentru a crea ceva atît frumos, cît şi delicios. El modelează cu măiestrie diverse figurine din ciocolată, bune pentru a fi oferite în dar celor dragi. Cum sărbătorile de iarnă sînt tot mai aproape, cofetarul abia de reuşeşte să facă faţă comenzilor.

Valentin Tabacari este specialist IT de meserie, dar o călătorie l-a determinat să pună pe roate o afacere dulce şi plină de imaginaţie.

"Cumpărăm aproape jumătate de tonă de ciocolată și o epuizăm în două luni, în funcţie de sezon. Am confecționat rujuri, arată perfect, mai ales cînd le acoperim cu vopsea sidefată. Avem şi sticluţă de ojă. Pentru o fetiţă s-ar potrivi acest cadou: un poney. Pentru doamne avem lalele", a explicat Valentin.

Colecţia de suflet a cofetarului este cea patriotică: "În primul rînd, am scris cuvântul "Moldova" pe produsele noastre. În al doilea rând, este vorba despre lucruri cunoscute şi dragi: monumentul lui Ștefan cel Mare, Arcul de Triumf."

Source: www.publika.md

Keywords:

Chisinau , ciocolata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.