Mergi spre compartimentul: Bucătăria
03 noiembrie 2016, 16:35 Bucătăria views 8766
Afacere dulce şi plină de imaginaţie (Foto)
03 noiembrie 2016, 16:35 Bucătăria views 8766

Afacere dulce şi plină de imaginaţie (Foto)

În mâinile lui, ciocolata capătă viaţă. Vorbim despre Valentin Tabacari, care îşi foloseşte inspiraţia şi fantezia pentru a crea ceva atît frumos, cît şi delicios. El modelează cu măiestrie diverse figurine din ciocolată, bune pentru a fi oferite în dar celor dragi. Cum sărbătorile de iarnă sînt tot mai aproape, cofetarul abia de reuşeşte să facă faţă comenzilor.

Valentin Tabacari este specialist IT de meserie, dar o călătorie l-a determinat să pună pe roate o afacere dulce şi plină de imaginaţie.

"Cumpărăm aproape jumătate de tonă de ciocolată și o epuizăm în două luni, în funcţie de sezon. Am confecționat rujuri, arată perfect, mai ales cînd le acoperim cu vopsea sidefată. Avem şi sticluţă de ojă. Pentru o fetiţă s-ar potrivi acest cadou: un poney. Pentru doamne avem lalele", a explicat Valentin.

Colecţia de suflet a cofetarului este cea patriotică: "În primul rînd, am scris cuvântul "Moldova" pe produsele noastre. În al doilea rând, este vorba despre lucruri cunoscute şi dragi: monumentul lui Ștefan cel Mare, Arcul de Triumf."

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , ciocolata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.