Go to section: Cinema
12 june 2013, 15:52 Cinema views 9180
12 june 2013, 15:52 Cinema views 9180

La Chişinău a avut loc premiera filmului „La limita de jos a cerului”

Foto: moldpres.md

La Cinematograful „Patria – Emil Loteanu" din Chişinău a avut loc premiera filmului „La limita de jos a cerului", în regia lui Igor Cobîleanschi, scenariul fiind semnat de el şi Corneliu Porumboiu, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat actori, regizori, scriitori, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale.

Solicitat de MOLDPRES, Igor Cobîleanschi a spus că toţi actorii au fost selectaţi în funcţie de talent. „E dificil atunci cînd îţi dai seama că poţi să greşeşti", a afirmat el.

În rolul central joacă actorul Sergiu Voloc. El a spus că s-a bucurat de acest rol, într-un film de lung metraj, iar acesta a fost realizat graţie sprijinului financiar al României. „Atîta timp cît în Republica Moldova nu sînt bani pentru film, trebuie să ne orientăm spre Bucureşti", a afirmat Sergiu Voloc.

La rîndul său, Dan Burlacu, producătorul delegat din România, a spus că i-a propus lui Corneliu Porumboiu să-i încredinţeze lui Igor Cobîleanschi acest proiect. „Igor este un regizor foarte bun, în care cred enorm de mult. Am făcut cu el şi alte filme. Vom continua să filmăm împreună aici", a declarat Dan Burlacu.

„La limita de jos a cerului" este debutul în lungmetraj al lui Igor Cobîleanschi, care este cunoscut pentru scurtmetrajele sale: „Plictis şi inspiraţie", „Cînd se stinge lumina", „Saşa, Grişa şi Ion" ş. a. Potrivit lui Igor Cobîleanschi, premiera filmului a avut loc la Bruxelles, Karlovy Vary, Bucureşti, Varşovia, Tbilisi şi în alte oraşe.

Scenariul redă povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un oraş uitat de lume din R. Moldova.

Filmul va fi proiectat la Cinematograful „Patria – Emil Loteanu" timp de o săptămînă.

Source: moldpres.md

Keywords:

Moldova , regizor , film , cinematograf

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.