Mergi spre compartimentul: Cinematografia
06 decembrie 2013, 15:52 Cinematografia views 9171
06 decembrie 2013, 15:52 Cinematografia views 9171

La Chişinău a avut loc premiera filmului „La limita de jos a cerului”

Foto: moldpres.md

La Cinematograful „Patria – Emil Loteanu" din Chişinău a avut loc premiera filmului „La limita de jos a cerului", în regia lui Igor Cobîleanschi, scenariul fiind semnat de el şi Corneliu Porumboiu, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat actori, regizori, scriitori, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale.

Solicitat de MOLDPRES, Igor Cobîleanschi a spus că toţi actorii au fost selectaţi în funcţie de talent. „E dificil atunci cînd îţi dai seama că poţi să greşeşti", a afirmat el.

În rolul central joacă actorul Sergiu Voloc. El a spus că s-a bucurat de acest rol, într-un film de lung metraj, iar acesta a fost realizat graţie sprijinului financiar al României. „Atîta timp cît în Republica Moldova nu sînt bani pentru film, trebuie să ne orientăm spre Bucureşti", a afirmat Sergiu Voloc.

La rîndul său, Dan Burlacu, producătorul delegat din România, a spus că i-a propus lui Corneliu Porumboiu să-i încredinţeze lui Igor Cobîleanschi acest proiect. „Igor este un regizor foarte bun, în care cred enorm de mult. Am făcut cu el şi alte filme. Vom continua să filmăm împreună aici", a declarat Dan Burlacu.

„La limita de jos a cerului" este debutul în lungmetraj al lui Igor Cobîleanschi, care este cunoscut pentru scurtmetrajele sale: „Plictis şi inspiraţie", „Cînd se stinge lumina", „Saşa, Grişa şi Ion" ş. a. Potrivit lui Igor Cobîleanschi, premiera filmului a avut loc la Bruxelles, Karlovy Vary, Bucureşti, Varşovia, Tbilisi şi în alte oraşe.

Scenariul redă povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un oraş uitat de lume din R. Moldova.

Filmul va fi proiectat la Cinematograful „Patria – Emil Loteanu" timp de o săptămînă.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , regizor , film , cinematograf

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.