Go to section: Holidays and customs
13 october 2012, 10:25 Holidays and customs views 11559
13 october 2012, 10:25 Holidays and customs views 11559

Mii de pelerini au invadat Iașii pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei

Apropierea sărbătorii Cuvioasei Parascheva aduce valuri de pelerini la Iași. Sute de oameni s-au închinat deja la racla sfîntă, în catedrală, relatează stirileprotv.ro.

Mulți dintre ei au venit special mai devreme, ca să evite aglomerația din ziua de hram. Și față de alți ani, localnicii au observat că orașul se animă cu mult înainte de scoaterea moaștelor sfinte din biserică. Cei în vîrstă s-au rugat pentru sănătate, iar tinerii pentru locuri de muncă ceva mai bune.

Deși pînă la hram mai este o zi, catedrala și curtea Mitropoliei s-au umplut de oameni. Cei mai mulți sînt pelerini veniți de departe, care au vrut să se poată ruga în tihnă.

Unii spun că au pentru ce să-i aducă mulțumiri Cuvioasei Parascheva: după alte pelerinaje la Iași, s-au vindecat de boli grele, ori și-au împlinit visuri nesperate.

De joi, cînd sfintele moaște au fost scoase în curtea catedralei, mulțimea de pelerini a invadat orașul și, pînă pe 14 octombrie, în ziua praznicului, vor trece pe aici zeci de mii de credincioși.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
3946 locuitori

Scoreni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Scoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3946 de oameni. Satul Scoreni a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.