Go to section: Holidays and customs
14 september 2023, 09:30 Holidays and customs views 1221
De Ziua Națională a Vinului, în Moldova vor veni mai mulți miniștri din țările UE
14 september 2023, 09:30 Holidays and customs views 1221

De Ziua Națională a Vinului, în Moldova vor veni mai mulți miniștri din țările UE

Mai mulți miniștri ai Agriculturii din țările Uniunii Europene vor veni în Moldova pentru a participa la Ziua Națională a Vinului.

Despre acest lucru a anunțat vicepremierul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei emisiuni pe canalul N4.

El a mai menționat că în ultimi ani s-au făcut eforturi majore ca vinul produs în Republica Moldova să devină de calitate înaltă.

„Vor fi invitați cîțiva miniștri ai Agriculturii din Uniunea Europeană. Noi pe data de 6 octombrie vom face o conferință economică la care sunt invitați acești miniștri, vom semna un memorandum de susținere a Republicii Moldova între ministerele agriculturii, după care pe data de 7 octombrie vom deschide această sărbătoare. În plus, noi o să mergem cu ei la Cricova, pe un cîmp, să vadă cum crește vița de vie, pentru că, spre deosebire de toți ceilalți, modul de a crește struguri în Republica Moldova nu este un proces economic, dar este un mod de viață”, a declarat Vladimir Bolea.

Ziua Națională a Vinului va avea loc în primul weekend al lunii octombrie, pe data 7 și 8 și se va desfășura, tradițional, în Piața Marii Adunări Naționale. Cea de-a XXII-a ediție va întruni 90 de vinificatori, sub umbrelă brandului de țară „Vinul Moldovei”.

Aceștia își vor prezenta produsele care le-au adus medalii la competițiile internaționale. Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Astfel, cea de-a XXII-a ediție va deveni un manifest al determinării de a continua calea perfecțiunii și un prilej special de a sărbători succesele revoluționare ale vinului moldovenesc pe arena mondială.

Ziua Națională a Vinului va fi o sinteză a rezultatelor muncii viticultorilor și vinificatorilor din ultimii zece ani și a momentelor cheie, care au consolidat poziția țării noastre pe harta mondială a vinurilor și au identificat vinul moldovenesc drept cel mai reprezentativ ambasador al Moldovei la nivel mondial.

De menționat că mai multe informații despre vinul moldovenesc, vinificație, cultura vinului la moldoveni puteți găsite într-o secțiune specială pe site-ul moldovenii.md.

Source: noi.md

Keywords:

Ziua vinului , ministru , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.